Хамас е готов на пълен компромис с Израел по сделката за

...
Хамас е готов на пълен компромис с Израел по сделката за
Коментари Харесай

Хамас готов на компромис - разменя заложниците срещу всички затворници

" Хамас " е готов на " цялостен компромис " с Израел по договорката за освобождението на всички израелски заложници, хванати на 7 октомври. Това съобщи старши член на Политбюро на " Хамас " Гази Хамад в изявление за NBC News.

В същото време Хамад изложи искане, което съгласно NBC News израелците евентуално ще отхвърлят: Израел " да освободи всички палестински пандизчии от израелските центрове за задържане " . " Искаме тези хора да се върнат вкъщи ", сподели Хамад. " И ние желаеме нашите пандизчии да се върнат вкъщи също в този момент. " Така че мисля, че в този момент сме подготвени за цялостен компромис, цялостна договорка, с цел да заменяем всички заложници, военни или цивилни. "

Според Израел " Хамас " държи 242 души заложници от 7 октомври насам .

Четирима заложници от самите членове на групата, а различен беше освободен от израелските войски.

" Хамас " твърди, че крие заложниците в " безвредни места и тунели " в линията Газа. По-рано представители на израелската войска оповестиха, че измежду заложниците има 20 деца и от 10 до 20 души на възраст над 60 години . Сред заложниците има и руснаци, точният им брой не е прочут.

Руският дипломат в Израел Анатолий Викторов приказва за трима съветски жители (също притежаващи израелски паспорти), израелските управляващи - за шестима. " Хамас " заяви, че е получил лист от Москва с имената на осем заложници.

Организация на обединените нации съобщи през юли че Израел държи към 5000 палестинци в пандиза, в това число 160 деца . От тях, съгласно организацията, 1100 са били арестувани без обвиняване и съд.

В изявление за NBC News Хамад прикани Израел да спре експанзията си против линията Газа. Миналата седмица той също сподели пред ливанския ефирен канал LBC, че " Хамас " " би трябвало да отстрани " еврейската страна и че " Хамас " е подготвен да повтори интервенцията си от 7 октомври " за втори, трети, четвърти " път.

" Искаме да продължим битката против окупацията " , сподели Хамад пред NBC News. " Това е наше законно право. " На въпрос на кореспонденти какво ще направи " Хамас " в отговор на това, че Израел спре офанзивите против Газа, Хамад сподели: " Искаме да спрем експанзията, убийствата и клането на нашия народ. И по-късно можем да обсъждаме всичко за заложниците, за пандизчиите, за всичко, само че първо те би трябвало да спрат експанзията .
 Антъни Блинкън дойде в Израел, с цел да се срещне с Нетаняху
Антъни Блинкън дойде в Израел, с цел да се срещне с Нетаняху

Той ще прекара към час с израелския водач, след което ще се срещне с членове на " военния кабинет "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР